Følg os på
Data & Systems Consultant

Stregkoder kan mere end man tror 

 

Det er nok de færreste danskere, som ikke ved, hvad en stregkode er. Men samtidig er der heller ikke ret mange, som ved, hvad der ligger bag de streger, der findes på alle slags produkter i Danmark i dag. 

GS1 Denmark søger en ny kollega til deres tekniske team, pt. et team med fire kollegaer, som skal hjælpe GS1 Denmark og deres medlemmer med at understøtte GS1 Denmarks portefølje af digitale services.  GS1 er en global not-for-profit-organisation, og bag stregerne ligger der en meget omfattende mængde af data omkring alle de produkter, der bærer stregkoden.

I dag er det stregkodesystemet, som så at sige er den digitale holdeplads for alle de andre mærkningsordninger, men stregkodesystemet kan faktisk meget mere end det. Adgangen til flere informationer kan f.eks. ske ved, at forbrugerne scanner produkternes stregkode via deres mobiltelefon og dermed får adgang til alle de data, der findes om et produkt. Det kan f.eks. være nogle af de data, som beskriver produktets klimaaftryk. 

Kigger vi lidt ud i fremtiden, vil systemet på baggrund af den kommende 2D-stregkode, en ny generation af GS1’s stregkoder, som minder om en QR-kode, kunne levere data til danskerne på stort set alting omkring en given vare. Hvor varen er produceret, hvem der har produceret den, hvordan den er transporteret og en lang række andre informationer. 

Med reference til Head of IT & Systems består Data & Systems Consultants opgaver bl.a. af at understøtte GS1 Denmarks stadigvæk stigende arbejde med udveksling af data. Herunder at medvirke til at øge og sikre kvaliteten af den data der udveksles, samt sikre forventningsafstemning omkring databehov imellem de respektive stakeholders, analysere data der udveksles, samt identificere trends i data og anvende disse analyser til yderligere at udvikle datamodellerne. 

Ansvarsområder og opgaver indebærer (men er ikke afgrænset til): 

  • Opbygge, vedligeholde og optimere datamodeller 
  • Vejlede og supportere medlemmer i GS1-systemet 
  • Indgå i projekter, hvor der er behov for teknisk input/sparring 
  • Daglig kontakt med internationale kolleger, primært Europa, ifm. sparring og best practice 
  • Udføre dataanalyse og rapportering ved hjælp af forskellige værktøjer og metoder 
  • Designe, konfigurere og teste integrationsløsninger mellem forskellige systemer og platforme 
  • Samarbejde med udviklerne (ekstern 3. part) samt 1. line support om at finde de bedste løsninger 
  • Dokumentere arbejdsprocesser og resultater 
  • Indgå i GS1 Data Excellence grupper og workshops på tværs af medlemslandene (primært Norden) 

Du har en relevant uddannelse inden for IT, datalogi eller Supply Chain Management, hvor du har tilegnet dig solid systemforståelse og erfaring med integrationsløsninger, datamodeller, dataanalyse og forsyningskæder. Du har desuden også praktisk erfaring med at arbejde med forskellige systemer, platforme og teknologier så som XML, JSON, SQL, REST, SOAP.  

Du har naturlige kommunikative- og samarbejdsevner, og du motiveres af at indgå i forskellige professionelle arbejdsgrupper, lokalt såvel som globalt, og på dansk såvel som på engelsk.  

Som person er du en analytisk problemløser, som er selvledende og ansvarsbevidst. Du motiveres af udvikling, og er proaktiv med evnerne til selvstændigt at tage ejerskab over processer, interne såvel som eksterne, med øje for dine omgivelser.  

GS1 Denmark tilbyder et spændende og udfordrende job i en vækstorienteret virksomhed, hvor du vil møde et særdeles godt arbejdsmiljø med engagerede og kompetente kolleger. Der er mulighed for faglig og personlig udvikling, herunder løbende uddannelse af den enkelte.  

Rejsedage: I forbindelse med jobbet skal der forventes +10 rejsedage om året, f.eks. ifm. Data Excellence workshops med øvrige GS1 medlemslande og/eller kunder. 

Arbejdssted: København V.  

Vil du vide mere om virksomheden eller stillingen, er du velkommen til at kontakte Unique Human Capital, Account Director Belinda Bramsnæs på M: +45 28 44 28 44 eller Senior Research Consultant Caroline Krüger på cak@uhc.dk.  

Alle henvendelser behandles fortroligt. 

Unique Human Capital A/S
/ /
cvr: 31502705
Jægersborg Alle 4
2920 Charlottenlund
Skelagervej 375E
9000 Aalborg
Christiansgade 30
8000 Aarhus C
Vi er over 200 mennesker, der arbejder med viden, kreativitet og teknologi
Strategisk rådgivning Marketing & Reklame UX & Digital udvikling PR & kommunikation Rekruttering af ledere og specialister Event design

Privacy Statement Forretningsetik Cookie Politik