Følg os på
Ny Dolle bestyrelsesformand vægter knivskarp vision og god kemi

 

Den nordjyske trappeproducent fik for nylig ny bestyrelsesformand. Valget faldt på Bo Uggerhøj. En stærk erhvervsprofil med flere bestyrelsesposter i bagagen. Det var dog ikke kun de konkrete, faglige kompetencer, der talte for den erfarne forretningsmand. Værdier og tilgangen til kunder, medarbejdere og den øvrige ledelse spillede også en afgørende rolle.

Visionerne er skyhøje hos Bo Uggerhøj og administrerende direktør Francois Grimal. Dolle A/S skal ligge helt i front, når det gælder udvikling, produktion og salg af deres produkter.

Foran bestyrelsen ligger der nu et stort strategiarbejde, hvor udfordringer som digitalisering, automatisering og nye forretningsmodeller skal diskuteres. Her er det helt afgørende for Bo Uggerhøj, at bestyrelse og den øvrige topledelse klinger sammen.

”Dolle har haft succes i mange år, og vi skal udnytte de nye muligheder til at fortsætte den positive kurs.  Der er en direkte tone i bestyrelseslokalet og positive miner, selv når vi er uenige. Det passer godt for mig. Det bliver hurtigt diskussionsklub, hvis der ikke er tillid, respekt og god karma. Det er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg har fundet hos Dolle,” slutter Bo Uggerhøj

Valget af den gode partner

Ejerleder Francois Grimal hos Dolles A/S gjorde sig mange tanker om værdierne og tilgangen til virksomheden, da han i foråret skulle ansætte en bestyrelsesformand. Det var især vigtigt for Francois at finde en, som han selv ville kunne spille sammen med i det daglige, og som ville være en god partner for de to tyske partnere. Executive Search bureauet Unique Human Capital blev partner på opgaven, at finde den rette kandidat, og der blev gået strategisk til værks.

”Jeg og mine to tyske partnere skrev en lang liste over de kompetencer og værdier vi ønskede os. Det blev en liste, som blev forfinet og kogt ind til hvad vi mente er essentielt for vores virksomhed,” siger Francois Grimal og fortsætter. ”Vi ønskede specifikke kompetencer, som gjaldt strategi og udvikling, og så ønskede vi en person, der ville byde ind og støtte op om de kulturer, vores virksomhed består af. Vores partner hos Unique Human Capital fandt fem gode kandidater, som vi reducerede til to gode bud. Til slut vandt den det helt rigtige kompetencesæt og den gode kemi med vores nuværende bestyrelsesformand.”

”Forarbejdet var godt givet ud, i dag kan jeg se, at vi bliver mere og mere tilfredse med samarbejdet for hvert bestyrelsesmøde. Vi har fundet den rette kandidat for os, og vi får virkelig valuta for pengene,” siger Francois Grimal.

Sylespidse kompetencer og kemi kan være mulehåret

”Den gode kemi og enslydende værdisæt mellem den administrerende direktør og virksomhedens bestyrelse kan slet ikke overvurderes, ” lyder det fra Jørn Andersen, headhunter og administrerende direktør i Unique Human Capital. ”Ved at få professionelle i spil, får man hjælp til ikke blot at konkretisere de faglige kvalifikationer i relevante detaljer, men også kemi og værdisæt, hvilket efterfølgende gør selv en grundig proces væsentligt kortere. Efter en dybdegående foranalyse, og en efterfølgende detaljeret søgeproces med meget målrettede søgeværktøjer, kan vi hurtigt afdække et felt af relevante kandidater, så virksomheden let kan skære shortlisten ned til netop de 2 kandidater, hvor sylespidse kompetencesæt og den personlige kemi gør udslaget. Det handler så at sige om at være grundig og nysgerrig i sin tilgang og sætte mavefornemmelsen i system”.

Tre gode råd til den gode bestyrelsesrekruttering:

  1. Udgangspunktet skal være de kompetencer, som virksomhedens strategi kalder på. Hold fast i det! Blandt topkandidaterne vælges den med bedst kemi.
  2. Lad dig ikke begrænse af netværket. Brug en headhunter, som supplerer med relevante profiler.
  3. Lad være at ”gør-det-selv”. Hold dig til din hovedopgave og lad en headhunter, som har processer og værktøjer, der optimerer processen finde feltet.

 

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende dialog om samarbejde. Find kontaktpersoner her: Kontakt

Du kan også kontakte os på mail@uhc.dk
eller +45 7020 6700.

Unique Human Capital A/S
/ /
cvr: 31502705
Jægersborg Alle 4
2920 Charlottenlund
Skelagervej 375E
9000 Aalborg
Christiansgade 30
8000 Aarhus C
Vi er over 200 mennesker, der arbejder med viden, kreativitet og teknologi
Strategisk rådgivning Marketing & Reklame UX & Digital udvikling PR & kommunikation Rekruttering af ledere og specialister Event design

Privacy Statement Forretningsetik Cookie Politik